Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца с нова победа в контролите

„Ботев” продължи успешния си път в контролите от подготовката преди пролетния полусезон в „А” футболна група. Днес възпитаниците на старши-треньора Антони Здравков победиха „Червен бряг” като гости с 2:0. Така след 5 мача от началото на годината, врачани имат 3 победи и 2 равенства.

„Ботев” реши изхода от тази проверка още през първата третина, когато дръпна с 2 безответни гола. Първо Тихомир Найденов откри резултата в 23 мин., а в 30 мин. Румен Рангелов отбеляза за крайното 2:0.

„Доволен съм от старанието на футболистите, които не подцениха противника, въпреки че той играе в трета дивизия. Стана добър, здрав мач на тежкия терен и при този бурен вятър, който не спря да духа през цялото време”, заяви Антони Здравков.

Наставникът на врачани отличи младите таланти от школата на „Ботев” Любослав Петров и Кирил Иванов, които заради старанието им на терена, оставил да играят по 70 минути в контролата. Здравков пусна на терена всичките си 24 футболисти.

Следващият противник на „Ботев” е плевенският „Спартак”. Мачът с втородивизионния тим е в сряда, 6 февруари в Правец. Според предварителната програма, противник на врачани трябваше да е бургаският „Нефтохимик”, но „шейховете” се отказаха от предварителната уговорка.

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна