Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските лекоатлети заминават за участие в Държавното първенство в Добрич

Отборът на видинските лекоатлети замина за Добрич, където ще участва в Държавното първенство в зала. Първенството е част от спортния календар на Българската федерация по лека атлетика. Днес сутринта състезателите на спортен клуб "Атлет" се събраха за последна тренировка.

"В първенството участваме във всички възрастови групи- от деца, до мъже и жени, добре подготвени сме", заяви за РАДИО ВИДИН треньорът Станка Младенова.

Състезателите са в основните състави на своите училища по време на Ученическите игри. Младите атлети тренират ежедневно поне по два часа на ден, всички 11 състезатели са добре подготвени, затова и треньорът се надява във всяка възрастова група да има класирани на финалите. Надеждите за златен медал са отправени към Петя Гинова- миналогодишен бронзов медалист. Тя, както и останалите ще участва в многобоя, но смята, че е най-подготвена в дисциплините дълъг скок и 60 метра с препятствия. Другата млада надежда на отбора е зрелостникът Борис Ценов. Мартин и Стефан ще участват в първенството за втора година и се надяват на по-добри лични резултати. С най-малък стаж в отбора е Никола. Покрил е нормативите, което му дава право да участва в тазгодишното държавно първенство по лека атлетика. За него то ще е първото истинско състезание.

Държавното първенство по лека атлетика се провежда в зала "Добруджа" в Добрич от 13 до 16 февруари. Първото участие на видинските атлети е на 13 февруари. Очакванията са миналогодишната бронзова медалистка Петя Гинова да защити успеха си, като има реална възможност да атакува и първото място. Участниците при мъжете- Джулиано Димитров и Борис Ценов, който се състезава и при юношите старша възраст, ще участват и в индивидуалните дисциплини 60 м., скок на дължина и скок на височина, където ще се борят за класиране на призовите места. Да им пожелаем успех!

Състезателите от СК "Атлет", с треньор Станка Младенова:
  1. Любослав Еленков- ОУ "Иван Вазов"
  2. Стефан Йорданов- ПМГ "Екзарх Антим І"
  3. Никола Ценов- СОУ "П. Р. Славейков"
  4. Милица Кръстева- ПМГ "Екзарх Антим І"
  5. Мартин Веселинов- ПМГ "Екзарх Антим І"
  6. Виктор Лилов- ПГ "проф. д-р Асен Златаров"
  7. Валентин Симеонов- ПГ "проф. д-р Асен Златаров"
  8. Петя Гинова- ПМГ "Екзарх Антим І"
  9. Деница Цветанова- ПГ "проф. д-р Асен Златаров"
10. Борис Ценов- СОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
11. Джулиано Димитров- студент в ТУ- София
По публикацията работи: Йорданка Герасимова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени