Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинският гребец Борис Недялков получи финансиране по Програмата "Спортни таланти" 2013

Видинският кануист Борис Недялков е сред 23-имата победители в Програмата "Спортни таланти" 2013, която се финансира от водещ български букмейкър. На официална церемония днес в Музея на спорта в София той получи символичен чек за сумата от 3 906 лева.
 

© Снимка: sportline.bg

Общонационалният конкурс по програмата започна на 10 януари и приключи на 3 февруари. 23-имата български спортни таланти са избрани от общо 103-има кандидати, допуснати до участие в конкурса. Сред съветниците и оценяващите бяха звездата ни в шорттрека Евгения Раданова, плувецът Петър Стойчев и треньор №1 на България за 2012 година Михаил Таков. Общата сума, която българският букмейкър даде на спортните надежди на България, е 58 196 лева. Всеки от финансираните проекти е за максимум 5000 лева. Одобрените бъдещи звезди на спорта ще използват средствата за подготвителни лагери, участия в състезания и за екипировка.

"По програмата се кандидатства в края на януари и през февруари връчват одобрените проекти. От представителите на кану-каяка само Боби получи финансиране. Финансирането е за срок до август, т.е. за настоящия състезателен период. Включени са средства за храна, екипировка, възстановяване и участия в международни състезания. Посочил е, че ще си финансира участието в Международната регата "Пиещани", която е едно от много силните състезания за годината. Тъй като там не е предвидено националният ни отбор да участва, Боби ще отиде самостоятелно на тази регата", каза за РАДИО ВИДИН нашият колега журналист и баща на Борис- Валери Недялков.

Сред победителите в тазгодишното издание на Програмата "Спортни таланти" са още 16-годишният лекоатлет от Враца Иван Петров и 19-годишният мездренски талант в дългите бягания Митко Ценов.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени