Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" загуби първата си среща от пролетния дял на "А" група

Монтана сбърка на старта на пролетния дял от първенството на „А” група. При гостуването си на Етър /Велико Търново/ монтанци паднаха с 1:2. Заради ремонтните дейности на стадион „Ивайло” във Велико Търново срещата се игра на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. Етър стигна до трите точки с гол в 89-та минута. Атанас Джамбазки остава старши треньор на Монтана.

Символичните домакини откриха резултата в 14-та минута. След центриране от дясно на Любенов с глава Саидходжа се разписа във вратата на Монтана. Последва натиск на монтанци, но нито един от ударите не влезе в мрежата на Етър. Най-чистото положение пропиля Дани Младенов. В 39-та минута крилото можеше да изравни, но при добавката на удара на Златинов топката мина над гредата. В 58-та минута Мартин Ковачев остави Монтана с човек по-малко след втори жълт картон. Въпреки численото неравенство монтанци изравниха. В 74-та минута Иван Михов засече с глава центриране за 1:1. Етър ликува с победата след попадение в 89-та минута. Защитникът Фиенциала донесе трите точки, като се разписа с глава за крайното 2:1. От щаба на Монтана признаха, че са играли доста под възможностите си.

„Изиграхме слаб мач. Имаше напрежение. Не ми хареса това, което видях. Червеният картон изигра своята роля. С 10 човека беше трудно. Имахме своите възможности, но подходихме страхливо. Напрежението беше решаващо за загубата”, коментира наставникът на Монтана Атанас Джамбазки.

Специалистът не скри, че обмисля оставането си на стадион „Огоста”. „Най-лесно е да си тръгна. Ще има разговор с ръководството и футболистите. Искам да се извиня на феновете и поемам отговорността за загубата”, каза на пресконференция вчера Атанас Джамбазки.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени