Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинска състезателка с покана за националния отбор по лека атлетика

Ново признание за видинските състезатели от клуб "Атлет". Петя Гинова е поканена в разширения състав на националния отбор по лека атлетика. Признанието идва след участието на видинския отбор на зимния шампионат в Добрич.

"Радвам се, поканата ми в националния отбор може би е начало на спортната ми кариера"- каза Петя, която се стреми да достигне постиженията на Стефка Костадинова.

"Постигнахме това, което бяхме запланували. Всички се представиха добре, имаше и неочаквани лични постижения. Петя Гинова се контузи при участието си на първата дисциплина и заради това завоюва бронзов медал. Вероятно този и предишните й успехи са повод да бъде поканена в разширения състав на националния отбор по лека атлетика. Това й дава възможност да продължи и да участва в международни състезания"- каза треньорът на видинските състезатели Станка Младенова.

 
Милица Кръстева е една от надеждните състезателки, тя тренира от година и половина- усилено и редовно. Това дава резултат- на турнира "Ботева слава" през 2013 година е носител на три медала. Любимата й дисциплина е спринт, а неин идол е Ивет Лалова.

Симона Богданова е 12-класничка, носител е на много награди и е категорична, че спортът ще продължава да е част от живота й- ще кандидатства кинезитерапия. "Седемте години, през които тренирам, ме научиха на дисциплина, упоритост и постоянство- качества, които са много важни и в живота."

На първенството в Добрич в многобоя участваха 10 състезатели. Петя Гинова донесе бронза, всички останали се класираха за финалните серии и имаха лични постижения, които, без съмнение, са плод на всекидневни двучасови тренировки.
По публикацията работи: Йорданка Герасимова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени