Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Отиваме за точки в Ловеч

Старши-треньорът на „Ботев” Антони Здравков се надява, че отборът му може да открадне точка или три от гостуването на „Литекс”. Мачът от програмата на 19-ия кръг в „А” футболна група е в събота от 15.30 часа на градския стадион в Ловеч.

Очакванията му за мача срещу „Литекс”:

 

„Знаем добре, че отборът на „Литекс” е най-добре развиващият се отбор в България. Вървят във възходяща линия. Играта им се развива в много правилна посока. Разполагат с много добри и млади футболисти, които правят добро впечатление за българските стандарти. Знаем, че ни чака един тежък мач, защото знаем, че те гонят и купата и предно класиране в шампионата. Въпреки целия ни респект към отбора на Ловеч и към техния треньор Христо Стоичков, ние отиваме, за да играем и да се представим добре, и ако можем, да спечелим и точки!”

През двуседмичната пауза футболистите на врачанския тим трябваше да изгладят проблемите си в офанзивен план. Това намекна и наставникът на „Ботев”:

„През паузата трябваше и работихме над играта си във фаза „атака”. Смятам, че работихме добре и очаквам резултатите да го покажат още в съботния мач срещу „Литекс”. Настроението ни иначе е нормално. Нямаме кой знае какви проблеми. Надявам се всички да са здрави, за да избера оптималния състав за групата в Ловеч.”

Проблемите в състава са известни – наказание пречи на Жайро да играе в Ловеч. За там няма да пътуват контузеният Росен Ванков и възстановяващият се от операция Павел Петков. Антони Здравков не вярва, че „Литекс” ще подцени „Ботев”:

„Не вярвам, защото Христо Стоичков умее много добре да мотивира играчите си. А и те са млади футболисти и едва ли ще си позволят лукса да подценят който и да е отбор.”

В същото време наставникът на „Ботев” се прояви като джентълмен, като искрено съжали, че контузията на Николай Бодуров ще го извади от терена за този мач:

„Много съжалявам за контузията на Бодуров, защото в последно време той демонстрира, че се намира в много добра форма и израства с всеки изминал мач. Това личи не само от представянето му в „Литекс”, но и в националния отбор. Желая му бързо оздравяване и се надявам контузията, получена в Дания да не е толкова тежка, колкото се пише по вестниците, за да може по-бързо да се завърне в строя! Не мисля, че в „Литекс” няма да му намерят достоен заместник, но знам, че Бодуров е класа и малко или много – той ще им липсва.”

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна