Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С велорали "ROCKS 'N ROLL" откриват сезона на планинското колоездене

С велорали "ROCKS 'N ROLL" ще бъде открит сезона на планинското колоездене в северната част на Западните Балкани. Двуетапното състезание ще се проведе на 18 и 19 май.

"Регистрацията за участие ще бъде от 8 до 9 часа сутринта на площада в град Чипровци. Трасето е разделено на два маршрута - един за професионалисти, един за любители. Във Видин, Враца, Монтана, Кула и Белоградчик няма клубове по планинско колоездене, но за сметка на това шосейното колоездене е много популярно"- каза за РАДИО ВИДИН Стефан Иванов- председател на велоклуб "Скала" в Белоградчик и един от организаторите на състезанието.

Стартът на състезанието е на 18 май, в 9,30 часа от площада в гр. Чипровци, част от състезателите ще преминат по планински пътища през връх Горно Язово и ще финишират в с.Горни Лом. За елитните състезатели е предвидена допълнителна отсечка- до селата Репляна и Протопопинци. Победителите ще бъдат наградени в с. Фалковец.

Вторият ден, 19 май, състезанието ще се проведе в района на гр. Белоградчик, като е предвиден маршрут с допълнителна денивелация за професионалистите. Стартът на 30-километровото трасе ще бъде даден на площада на града в 9:30 часа.

"Всички състезатели над 18 години могат да се запишат за участие в групите мъже- елит, мъже- хоби и жени, както и в специалната група юноши, които са от 16 до 18-годишна възраст, съответно с декларация от родител" - обясни Стефан Иванов.

От състезателите се изисква да носят каска, ръкавици, да попълнят декларация на място и е желателно да имат планинска застраховка. Много е важно да имат добри умения за управление на велосипед на техничен, планински терен, да носят мобилен телефон, да пият вода и да консумират въглехидрати по време на състезанието, съветват организаторите.
Награждаването ще бъде в четири категории: хоби мъже, елит мъже, жени и юноши. Предвидени са парични и предметни награди- алуминиев велосипед "Крос", раници и екипировка.

Състезанието се организира от Велоклуб "Скала" - Белоградчик, в партньорства с Велоклуб "Герак" - Враца, общините Чипровци и Белоградчик, както и с подкрепата на фирмите "Крос", "Стената", "Крафт", хан Мадона и други организации.
Записване и допълнителна информация може да се получи на адрес :www.mountabike.eu
По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна