Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купа "Околчица" събра елита на колоездачния спорт във Враца

Около 40 велосипедисти от цяла България се включиха в първото от 8 години насам колоездачно шосейно състезание по часовник за купа "Околчица". Надпреварата събра елита на колоездачния спорт във Враца преди дни, а организаторите от велоклуб "Герак" разпределиха участниците в 4 категории.

Според главния секретар на клуб "Герак" Емил Иванов, най-голямото достойнство на състезанието е бил фактът, че не е имало сериозни травми и тежки аварии на техниката. Призьорите в отделните категории си тръгнаха от Враца с отличия, осигурени от организаторите. Кои бяха най-щастливи от надпреварата под историческия връх, обобщава Емил Иванов:

"При ветераните първи е Валери Атанасов от ЦСКА, следван от Росен Станчев и Валентин Георгиев от Русе. При юношите шампион е Валентин Нешев от "Левски", следван от Иван Мухтаров от Несебър и Йордан Петров от "Левски". При мъжете аматьори надпреварата спечели Богдан Кирчев от "Густо Майна", следван от плевенчанина Иво Борисов и Александър Иванов също от "Густо Майна". При мъжете, лицензирани от международния колоездачен съюз UCI победи Борислав Иванов от "Левски", следван от съотборника си Иво Марио Сучев и Теодор Ангелов от Варна. Главният секретар на клуб "Герак" Емил Иванов остана четвърти, а надеждите за медал на домакините се изпариха, след като техният състезател Александър Александров спука гума и отпадна."

Намеренията на хората от врачанския велоклуб "Герак"са да организират и догодина подобно състезание. Само преди няколко дни те бяха сред съорганизаторите на велоралито "Из врачанския балкан", чийто маршрут беше признат за най-трудния в България.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени