Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младок от школата на Левски ще играе за "Ботев" Враца

Един от най-обещаващите таланти в школата на столичния "Левски"Радослав Цонев, ще играе във врачанския "Ботев" през следващото първенство в "Б" футболна група. Информацията беше съобщена от Валентин Станчев. По думите му, Цонев бил препоръчан на врачани от Наско Сираков и наставника на тима Николай Митов, защото "Ботев" бил единствено правилното място за неговото развитие на този етап, макар че бил искан от 3 елитни клуба в България.

Младокът ще бъде даден под наем и ще работи под ръководството на Ясен Петров /на снимката/, който доскоро беше шеф на детско- юношеската школа на "сините". Наскоро като наследник на Петров на "Герена" беше представен Антони Здравков, който до преди месец беше начело на врачани.

Радослав Цонев се познава отлично с Ясен Петров и точно това е една от причините той да желае да играе с екипа на "Ботев". Талантът изкара с "Левски" подготовката в австрийския град Линдабрун и взе участие в някои от контролите, но отпадна от сметките на старши-треньора Николай Митов.

Още една добра новина за врачани от "Герена" дойде в края на миналия месец: след дълго увъртане и отлагане, "Левски" се издължи за трансфера на националния вратар Михаил Иванов и ще може да картотекира футболистите си за участие в Лига Европа. Иванов премина от "Ботев" на "Герена" през януари за 100 000 евро, които бяха издължавани от "сините" в продължение на половин година и то след много уговорки и отлагания от страна на столичния гранд.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени