Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОФК "Бдин-1923" няма финансови проблеми, разчита на местни играчи

В неделя започват мачовете в Северозападна "В" група.
В първия кръг ОФК "Бдин-1923" е домакин на "Павликени".

"Отборът е обновен. Връщаме го във "В" група. Момчетата са само местни. Амбициите са да расте този отбор занапред, да радваме най-вече видинската публика. Колкото по-нагоре в класирането, толкова по-добре"- каза за целите на отбора старши треньорът Любен Любенов.

Картотекирани са 23-ма играчи: 20 полеви и трима вратари. Нови попълнения в отбора са бившият капитан на "Бдин" Калоян Цветков, Ангел Цолов, Борислав Борисов, Денис Николов, Станислав Георгиев, Васил Василев и Чавдар Ценков.

"Все познати имена за видинската публика, момчета, които приеха предложението да се върнат и да помогнат на отбора"- коментира Любен Любенов.

"Финансово клубът е обезпечен. Община Видин стои зад отбора. От тази гледна точка няма абсолютно никакви проблеми. Тук искам да благодаря на г-н Цецо Иванов, който направи едно дарение за клуба и в частност за школата. Дарението съдържа 35 професионални футболни топки, конуси, тренировъчни потници, шишета за лед и още куп неща, които ще се използват от целия клуб, но приоритет ще е школата. Благодаря за съпричастността към клуба"- каза старши треньорът на "Бдин 1923".

Дарението, което общинският съветник Цецо Иванов осигури за клуба, е от възнагражденията му като общински съветник и от други лични средства.
По публикацията работи: Анжела Каменова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна