Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболният "Монтана" започна подготовка с трима нови състезатели

Волейболният тим на Монтана започна подготовка. Преди първата тренировка в зала "Огоста" кметът на Монтана Златко Живков се срещна с треньори и състезатели.

"Монтана има най-силното си присъствие в цялата си история в Националната волейболна лига - 4-о място през миналия сезон. Амбициите ни са тази година също да имаме добър отбор. Разбира се, не само добър мъжки отбор, а и добра детско-юношеска школа. Винаги излизат деца, които имат добро развитие, "Монтана" е клуб, който е дал много национали на България.", каза Златко Живков.

На първата тренировка наставникът Северин Димитров, който за трети сезон е начело на тима изведе 11 волейболисти. За сега трима са сигурни, че остават в зала "Огоста".

"Радвам се, че успяхме да привлечем състезатели от нивото на Иван Крачев и Петър Кирчев от отбора на ЦСКА, а от "Марек" дойде разпределителят Владимир Лобутов. Имаме още няколко имена предвидени в селекцията. Ако успеем да ги привлечем, чак тогава мога да кажа конкретни цели в първенството", каза Северин Димитров.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна