Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълен комплект медали спечели видинският гребец Борис Недялков от Държавния шампионат в Пловдив

Пълен комплект медали-златен, сребърен и бронзов, спечели от завършилия днес в Пловдив Държавен индивидуален шампионат по кану-каяк за мъже и жени видинският гребец Борис Недялков, който се състезава за отбора на "Левски" София.

"Завърших на първо място в двойка с Любомир Тодоров на 1000 метра двуместен каяк. На трето място завършихме на 500 метра отново с Любо Тодоров. Попречи ни техническа неизправност в лодката, но въпреки това успяхме да се преборим за медал. На едноместен каяк 5000 метра завърших на второ място, като първи е участникът ни на олимпийски игри Мирослав Кирчев. Доволен съм от представянето си, защото последният месец нямах възможност да тренирам двуразово, на 5000 метра това е едно от най-добрите ми постижения. Сега ми предстои подготовка за следващата година, преминаваме в преходен период, в който ще наблегнем на физическата подготовка.", каза за Радио Видин Борис Недялков.

Отлично се представиха и състезателите на видинския клуб по кану-каяк "Ванто". Трето място в дисциплината 200 метра двуместен каяк завоюваха младите гребци Галин Георгиев и Николай Милев.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна