Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболни легенди подкрепят ръководството на "Ботев"

Футболни легенди от Враца подкрепиха с декларация новото спортно-техническо ръководство на ПОФК "Ботев" /Враца/. В документа се изразява пълна подкрепа за спортния директор Валери Цветанов и старши-треньора Тодор Гарев, както и за местните бизнесмени, които в трудния за община Враца момент са поели финансовата издръжка на представителния тим в "Б" футболна група.
В декларацията се осъждат персоналните атаки към Валери Цветанов и семейството му, както и се настоява: "Платените фенове и "доброжелатели" да не подкрепят повече любимия им клуб "Ботев", тъй като той ще се оправи и без тях в трудната ситуация".

Декларацията е подкрепена от твърде широка палитра от деятели и бивши футболисти и треньори на врачанския клуб, сред които личат имената на почетния гражданин на Враца Георги Каменов /който има 150 гола в елитната футболна дивизия/, Янко Гелов, който е помощник-треньор на отбора, спечелил бронзовите медали от сезон 1970/71 г.; майсторите на спорта Кирил Райков и Димитър Ефремов; бившите футболисти Петър Каменов, Иван Радославов, Цветан Бичовски, Любен Куновски, Петьо Петров, бившите ръководители на "Ботев" Петър Топалов и Веселин Петков, кметът на село Паволче Емил Василев, бившият футболен съдия Христо Тончев и много други.
.....
ДЕКЛАРАЦИЯ
от футболната общественост на Враца

Ние, хората, които обичаме нашия отбор "Ботев" /Враца/, чрез тази декларация заявяваме:

1.Подкрепяме усилията на местни бизнесмени за стабилизиране на футболен клуб "Ботев" /Враца/ и финансирането му в момент, в който община Враца има затруднения да изпълни своите задължения.
2.Подкрепяме спортно-техническото ръководство на ПОФК "Ботев" /Враца/ - спортния директор Валери Цветанов и старши-треньора Тодор Гарев, в усилията им да стабилизират представянето на отбора в "Б" футболна група.
3.Осъждаме и се противопоставяме на персоналните нападки срещу спортния директор Валери Цветанов и членове на семейството му, както и срещу други представители на спортно-техническото ръководство, които бяха отправени през последните дни.
4.Призоваваме платените фенове и "доброжелателите" да не подкрепят повече нашия "Ботев", защото футболният клуб на Враца може и без тях да излезе от тежката ситуация, в която се намира. Все пак този клуб има дълга и славна история, част от която сме и ние!

С уважение:
м.с.Георги Каменов, почетен гражданин на Враца
Петър Топалов, бивш председател на ДФС "Ботев"
Янко Гелов, бивш треньор на "Ботев"
м.с.Кирил Райков
м.с. Димитър Ефремов
Петър Каменов, бивш футболист и треньор
Любен Куновски, бивш футболист
Данчо Маринов, бивш футболист
Иван Радославов, бивш футболист
Петьо Петров, бивш футболист на "Ботев"
Цветан Бичовски, бивш футболист на "Ботев"
Емил Василев, кмет на с.Паволче
Венцислав Иванов, бивш треньор на "Ботев"
Иван Филипов, доайен, 40 г. в ОС на БФС - Враца
Христо Тончев, бивш рефер в "А" група
Цветан Цветков, истински привърженик
Илиян Денов-Бари, истински привърженик
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени