Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Русия също може да доставя далекобойно оръжие в някои региони на света

Президентът на Русия Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Удари по Русия с участието на западните страни означават пряката им намеса във войната в Украйна и Москва ще реагира. Тя също може да доставя далекобойно оръжие в някои региони на света. Това каза руският президент Владимир Путин на среща с чуждестранни журналисти в Санкт Петербург:

"Ако някой мисли, че е възможно да се доставя такова оръжие в зоната на бойни действия, за да бъдат нанасяни удари по нашата територия и да ни бъдат създавани проблеми, то защо ние да нямаме право да доставяме наше оръжие от същия клас в тези региони на света, където ще се нанасят удари по чувствителни обекти на тези страни, които правят това по отношение на Русия? Тоест отговорът може да бъде асиметричен. Ще помислим за това."

"Имаме ядрена доктрина", каза още Путин и добави, че в случай на заплаха за териториалната цялост и суверенитета си Русия може да използва всички средства, с които разполага.

Руският лидер коментира още, че украинските войници не могат да нанасят удари с високоточни ракети и че целите се избират от западни специалисти.

Ако Съединените щати престанат да доставят оръжие на Украйна, войната ще приключи след 2-3 месеца, посочи още Владимир Путин, и допълни, че страната му е заинтересована от неутралния статут на Украйна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени