Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Time Attack във Видин

Традиционното автомобилно състезание "Тайм атак" ще се проведе на 26 октомври на пистатата в местността "Нора Пизанти" край Видин. Състезанието е организирано по случай духовния празник на града-Димитровден.

"Организатори са Община Видин и АСК "Жико моторспорт". Техническият преглед е от 8 до 10 часа, официалното откриване е насрочено за 10.30 часа, в 11 часа започват свободните тренировки, от 12.30 са квалификациите, финалите ще започнат около 14.30 часа. След това е предвидена обиколка на града, заедно с членовете на мото клуб "NW Motors", шоуто ще завърши на площад "Бдинци", където в 18 часа ще е официалното награждаване на победителите.", каза за Радио Видин председателят на Автомобилен спортен клуб "Жико моторспорт" Иван Иванов.

До момента има около 30 заявки за участие в състезанието, очаква се голяма част от участниците да се запишат за участие в деня на ралито и броят им да нарастне до 50 автомобила. "Тайм атак" се провежда за пета поредна година във Видин.

"Видинското трасе е уникално за България, много е атрактивно. Целта на участниците в "Тайм атак" е да направят най-бърза обиколка на пистата в квалификациите. След това финалите се провеждат на принципа на елиминациите.", добави Иван Иванов.

Тази година АСК "Жико моторспорт" се включи много успешно в държавния шампионат по рали крос и завоюва призовото трето място в генералното отборно класиране.

"Поради финансови причини успяхме да участваме в около 60% от състезанията. Въпреки това сме доволни от представянето. Имаме шампиони: в клас до 1600 кубика Радослав Маринов от Видин с Дайхацу Шарат, а Пламен Цветанов с Опел Корса е шампион в клас до 2000 кубика, в клас до 1400 кубика едно момче от София - Ивайло Цветков, което се състезава за нашия клуб, се класира на трето място", обясни още Иван Иванов.
По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени