Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин отпадна от турнира за аматьорската купа

Днес на видинския стадион "Георги Бенковски" се изигра среща от турнира за Купата на аматьорската футболна лига между ОФК "Бдин 1923" и "Локомотив" Горна Оряховица. Треньорите на двата отбора заложиха на юноши, за да съхранят титулярите си за предстоящия в неделя 12-и кръг на Северозападната "В" група. Въпреки това се получи интересен и динамичен мач, гарниран с общо 8 гола. Резултатът откри още в 9-ата минута Милен Станков от отбора на гостите. Видинските футболисти изравниха чрез Ангел Каишев в 21 минута. Александър Виолинов изведе "бдинци" напред в резултата 10 минути по-късно, последва ново равенство - 2:2 след гол на Лъчезар Русев в 33 минута. Първото полувреме завърши при резултат 3:2 в полза на "Бдин" след гол на Борислав Боянов в 37 мин. 25 минути след подновяването на играта "Локомотив" изравни чрез Антонио Балъков. Последва отпускане в играта на домакините, от което се възползваха гостите от Горна Оряховица, които вкараха още два безответни гола - точни бяха Любомир Генчев в 76 мин. и Мартин Иванов, който оформи крайното 3:5 в 90-ата мин. Президентът на "Локомотив" Горна Оряховица Бончо Генчев, който бе част от звездния ни национален отбор на световното първенство в САЩ през 1994 година остана видимо доволен от резултата:

"Много съм доволен, дойдохме едва ли не на екскурзия - с 15 човека, с две момчета на по 15 години, 7 човека от основния състав буквално отказаха да пътуват, но въпреки всичко излязохме с добър резултат от сблъсъка. Но най-важното е, че се получи много колегиален мач, което много ни радва.", каза за РАДИО ВИДИН Бончо Генчев.

 

 


 

В неделя, 3 ноември, от 14 часа "Бдин 1923" приема втория във временното класиране "Ботев" Луковит, а "Локомотив" Горна Оряховица гостува на "Янтра" Габрово.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна