Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" победи с 3:2 Червен бряг в зона "Враца"

Юношите старша възраст на "Ботев" /Враца/ победиха с 3:2 Червен бряг в среща от 9 кръг на първенството в зона "Враца". Врачани започнаха по-активно срещата и още в 5-ата минута имаха възможност да открият резултата. Мартин Димитров бе изведен сам срещу вратаря на гостите от Червен бряг и стреля, но право в тялото на Цветомир Георгиев. Противно на очакванията гостите първи отбелязаха гол. В 37-ата минута бранителите на "Ботев" оставиха непокрит на границата на наказателното поле футболист на "Червен бряг" , който прати топката в долния десен ъгъл на Георги Минчев за 0:1.

Врачани реагираха мигновено и още в следващата минута възстановиха равенството. Мартин Димитров изведе зад отбраната на гостите Кирил Кръстев, който преодоля вратаря и прати топката в мрежата за 1:1.

Втората част започна с натиск на врачани, но в 51-ата минута удар на Добрушки срещна напречната греда. Четири минути по-късно след грешка в отбраната на гостите Иван Калеев се оказа най-съобразителен и няколко метра се разписа за 2:1. В 56-ата минута Йордан Йорданов проби отдясно и изведе Добрушки, но вратарят на гостите спаси ударът му. В 78-та мин. футболистът на "Ботев" се реваншира за пропуска си и с удар от около 20 метра вкара топката в долния десен ъгъл за 3:1. В 87-ата минута капитанът Михаел Парасков стреля от фаул, но топката за втори път в мача срещна гредата. В последната минута на мача след грешка на вратаря Георги Минчев гостите оформиха крайното 3:2.

В този мач за "Ботев" играха: Минчев, Калеев, Пл. Йорданов, Букоев, Найденов /Парасков /, Парасков, Милев /Цветков/, Й. Йорданов /Светославов/, Димитров /Илиев/, Яниславов /Добрушки, /, Кръстев /Кирилов/
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна