Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монтана" с тежка загуба в Дупница

Монтана загуби с 0:3 гостуването си на Марек /Дупница/ в мач от 13-ия кръг на "Б" групата. Успехът затвърди Марек за зимен първенец. Монтана пък е на 6-то място.

Монтанци показаха още в началото, че искат победата на стадион "Бончук". В 13-ата минута удар на Миро Антонов мина на сантиметри от лявата греда на вратаря Младенов. Марек откри в 19-ата минута, когато Еньо Кръстовчев се освободи технично в наказателното поле и изведе напред домакините за 1:0. В 30-ата минута дупничани организираха блестяща атака, а Кръстовчев изведе Тончев, който от границата на пеналта покачи на 2:0. През второто полувреме Монтана заигра по-активно и овладя средата на терена. В 60-ата минута шансът помогна на Марек, след като Антонов уцели гредата. 10 минути по-късно домакините проведоха брилянтна контра, завършена от Кръстовчев за 3:0. Въпреки този резултат, монтанци продължиха да разиграват добре топката и стигнаха до още два удара в гредата. В 81-ата минута Мичев разтресе дирека с много силен шут, а в 86-ата след пряк свободен удар Йордан Тодоров – Паро топката за трети път се отби от гредата зад Младенов.

"Прекаленото желание за победа ни изигра лоша шега в Дупница", сподели изпълнителният директор на Монтана Румен Панайотов.

По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна