Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Северът" победи "Юга" в Мача на звездите

Над 1200 зрители препълниха видинската спортна зала "Фестивална", за да станат свидетели на атрактивната и оспорвана среща, в която отборът на "Севера" се наложи над противниците си от "Юга" с резултат 95:93 точки в осмото издание на  баскетболният мач на звездите. В отбора на победителите играха ученици от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СОУ "Цар Симеон Велики", а техни опоненти бяха възпитаници на ПМГ "Екзарх Антим І" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". Инициативата е по повод Световния ден за борба срещу СПИН 1 декември и е запазената видинска марка в националната антиспин кампания. Спортно-музикалното шоу бе открито от кмета на Видин Герго Гергов.

"За осма поредна година нашият град прави невероятен спортен празник, защото този ден не само се превърна в традиция и марка за Видин, но този ден подсказва на всички вас, че най-важното нещо е животът", каза Герго Гергов.

 

Водещи на срещата бяха Ваня Минева и Красимир Каменов-Тоти. Доброволци на Младежкия съвет по наркотичните вещества и клуб "Феникс" към Свободен младежки център раздаваха на зрителите в залата червени панделки - символ на антиспин кампанията, информационни материали и презервативи. По време на почивките бяха организирани атрактивни игри и конкурси, а публиката забавляваха мажоретки, танцови и музикални формации. Емил Трифонов, председател на Обществен дарителски фонд "Видин" подари атрактивна торта на талантливите танцьори от читалище "Цвят", които откриха Мача на звездите.

Десетки зрители опитаха да отбележат кош от центъра на игрището, за да спечелят наградата от 100 лева. Шансът обаче не се усмихна на никого. Наградата получи Теодор Николов, който безапелационно спечели другата атрактивна игра - за най-атрактивна "забивка".

Организаторите на мача на звездите връчиха и индивидуални награди. Отличия за "най-добър състезател" получиха Теодор Николов и Тихомир Веков - от отбора на "Юга" и Кристиян Левашки и Калоян Петров - от отбора на "Севера". Съдията на баскетболната среща Николай Колев - треньор на всички възрастови формации на "Видабаскет", бе награден с плакет.

 

 

 

"Аз съм доволен от показаното от момчетата, получи се страхотно шоу. Зарадваха публиката, зрителите имаше какво да видят.", каза за РАДИО ВИДИН след срещата Николай Колев.

За първи път тази година бе връчена Преходна купа, която е подарък от бившия баскеболист на "Химик" - Видин проф. Вили Лилков. Получи я Румен Тодоров, обявен за "най-полезният играч". Мястото на тази купа ще бъде в училището, откъдето е нейният носител и ще остане там до следващия Мач на звездите.

 

 

 

 

"Година след година тази купа ще обиколи всички видински училища. Искам да пожелая на директорите на училищата да осигуряват всички условия за развиие на баскетбола.", каза проф. Вили Лилков.

Румен Тодоров бе награден и от медийния партньор на звездния мач - РАДИО ВИДИН, с баскетболна топка, на която се подписаха всички участници в срещата.

 

 

 

 

 

 

Награди връчиха и представители на Регионалния инспекторат по образованието и на Видинската митрополия.

Кметът на Видин Герго Гергов връчи двете купи на победителите от отбора на "Севера" - баскетболистите от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СОУ "Цар Симеон Велики".

По публикацията работи: Цветомир Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна