Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" срещу "Реал" Мадрид във финала за купата на Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС
"Барселона" се класира за финала за Купата на Испания след равенство 1:1 като гост на "Реал" Сосиедад във втората полуфинална среща и продължава с общото 3:1.

Така каталунците ще се борят за трофея за четвърти път в последните шест години след победите  през 2009-а и през 2012-а година. През 2011-а година те отстъпиха на "Реал" (Мадрид), който във вторник постигна втора победа над "Атлетико" (Мадрид) и с общ аванс от 5:0.

Испанската футболна федерация ще назначи срещата да се играе на стадион "Местая" във Валенсия на 19-и април, като решението трябва да бъде взето на 4-ти март.

Лионел Меси откри резултата за каталунците в 27-ата минута, който се възползва от грешка на бека Хосе Анхел, който даде грешен пас. Меси открадна топката, мушна се между двамата централни бранители и наказа вратаря Субикарай. В тези моменти, макар и далеч от най-доброто си състояние и вероятно с мисъл за мачовете от Шампионската лига, каталунците обичайно имаха владеене на топката и натискаха повече. Баските се опитаха да заложат на контри и на дълги пасове към Антоан Грийсман и Карлос Вела.

Три минути преди края на мача домакините вкараха за 1:1, след като Чори Кастро центрира към Грийсман, който се разписа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна