Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Павлов за „Музикалното вълшебство на Дисни“

В мултимедийния концерт-спектакъл "Музикалното вълшебство на Дисни" от цикъла „Музиката на Америка“ на 21-ви февруари в зала „България“ в изпълнение на сопрана Марлиса Хъдсън и баритона Орлин Павлов, хора и оркестъра на Класик ФМ Радио под диригентството на Джон Маклафлин Уилямс ще оживеят героите от любимите детски филми-мюзикъли „Малката русалка“, „Красавицата и звяра“, „Цар лъв“, „Аладин“и др. Прожекциите на фрагменти от тях ще направят още по-вълшебно преживяването на малките слушатели! Ще прозвучи и най-новият музикален хит на Дисни – песента, номинирана за „Оскар“ Let It Go от филма „Замръзналото кралство“, който спечели "Златен глобус" за най-добра анимация.


Аз винаги се чувствам дете и много ме е страх да не изгубя това дете в себе си, защото тогава спираме да мечтаем и да живеем с мечтите си! Много се надявам да получавам все такива страхотни предложения! За мен е много голяма чест да бъда част от това събитие
, каза поп звездата Орлин Павлов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Орлин Павлов за любимите му детски филми и книги, за значението на оперната музика в живота му и за концертите му с Еделина Кънева в Пловдивската опера.

Слушателката на БНР г-жа Екатерина Михайлова от София спечели в томболата на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ билети за генералната репетиция за концерта „Музикалното вълшебство на Дисни“, която ще бъде от 16 часа на 21-и февруари в зала „България“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна