Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Генов: Видях много слабости в играта на "Левски"

Стефан Генов
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на футболния "Локомотив" (София) Стефан Генов няма притеснения от предстоящия мач от 25-ия кръг в А група срещу "Левски" и дори е наясно с проблемите в синия лагер. Той очаква "Левски" да смени схемата на игра и да направи поне 3-4 корекции в състава след 2:2 със "Славия" на старта на пролетния дял на шампионата.

Предстои ни изключително труден и важен мач с отбора на Левски, готвим се доста сериозно през цялата седмица. Говорихме и за този мач, който те изиграха с отбора на "Славия". Мисля, че те го приемат като гаф това равенство и смятам, че и промени ще има в състава им. Предполагам, че може дори да сменят и схемата на игра, а всичко това сме го предвидили. И дано да не ни изненадат, коментира Генов.

Той допълни, че днес за първи път футболистите му са стъпили на основния терен на стадион "Локомотив", защото го пазят за мача.

Видях много слабости в играта на "Левски" в двубоя със "Славия" и именно затова предполагам, че ще имат много промени в състава. Аз лично очаквам поне 3-4. Относно схемата на игра, имат няколко варианта и ние сме запознати с тях. И именно през тази седмица обърнахме внимание на това. Ние няма от какво да се притесняваме, но не можем да бъдем и спокойни, когато срещу нас е отбор като "Левски". Но от психологическа гледна точка мисля, че трябва да са по-притесненият отбор. Това не означава, че ние ще излезем много спокойни и отпуснати. За тях този мач се явява ключов за класирането им.

Треньорът вече може да разчита на плеймейкъра Маркиньос, който е здрав, както и на новото попълнение Раул. 

Маркиньос е добре, тренира нормално и вероятно ще започне мача с "Левски". Надявам се до днес следобед да получим жълтата карта на Раул и той да бъде картотекиран, защото други проблеми по неговата регистрация няма. Разбира се, той не е готов на 100 процента, защото е пропуснал доста от подготовката, но в даден момент може да се включи и да бъде полезен.

Цената на билетите е 10 лева за целия стадион, а "Локомотив" ще разчита на домакинската подкрепа на феновете си.

Ще гоним победата, както и във всеки един мач. Ще се опитаме да използваме фактора домакинство. Разчитаме на подкрепата на нашите привърженици. Съдийството винаги e било фактор през втория полусезон в нашето първенство и аз лично съм го изпитал на гърба си. Надявам се, че след този мач няма да го коментираме, завърши Генов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна