Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Стоичков: Хората в малките населени места имат много точен поглед върху ставащото в България

Аз съм ходил в села, в които има, примерно, 8 души, 11, 15, 20. Тези хора имат чудесно виждане, много точен поглед върху това, което се случва в България. Винаги съм се изумявал! Тези хора са страшно мъдри, много добре преценяват нещата. Но на това, което се случва в София, те гледат по особен начин. 

Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" журналистът Румен Стоичков, който представи книгата си "Из стръмнините на България". Тя съдържа впечатления и пътеписи от малките населени места, репортажи от които водещият редовно предава в ефира на БНР. В книгата има истории, легенди, включени са и над 450 цветни снимки:

По тези места, където са закрити преди 25-30 години училищата, където са изчезнали някогашните здравни пунктове, някогашните родилни отделения, където пътищата не са докосвани от асфалт, не са правени от около 40 години, където е остаряла водопроводната мрежа, прогнила, с етернитови тръби, полагани преди 50-60 години. Животът на тези хора се върти около тези проблеми, а не се върти около проблемите на цялото това политическо съсловие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна