Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна еуфория с Calvin Harris

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Последният самостоятелен голям хит на Calvin Harris беше в класациите преди 2 години. Feel So Close можеше да се чуе както в Щатите, така и във Великобритания. От тогава един от най-добрите диджеи наоколо не е спирал да работи, но в хитовете му се чуваха предимно гласове на други като Florence Welch, Ne-Yo, Ellie Goulding. Третият му албум 18 Months изпрати8 парчета в ТОП 10 на Острова, като така подобри рекорда на Michael Jackson oт 7, постигнат от албума Bad. Скоро ще се появи и четвъртия му албум и пилотният сингъл от него загатва познато зарибяващо звучене. В края на миналата седмица феновете на Calvin чуха Summer и реакциите в Щатите са позитивни. Не се знае дали заради бленуването за лято след толкова дългата зима или потенциала на парчето, но аудиторията е доволна. Вокалите и текстът не са едни от силните страни на Summer и т.нар. „бийт дроп“ ни връща две-три години назад, но въпреки това сме готови да си потанцуваме на фона му още от първо слушане.

Един от най-срещаните дуетни партньори напоследък е Pitbull. Независимо дали ще е с Kesha, Jennifer Lopez, Austin Mahone или с Christina Aguilera, Mr. Worldwide e фактор в поп станциите. И след като вече има записано по едно парче с най-големите звезди, той решава да ги повтори. В случая с Enrique Iglesias броят на партньорствата им е четири – I Like It, I Like How It Feels, Tchu Tchu Tchu  и сега в новото I’m A Freak. Това е сингъл на Enrique от десетия му двуезичен студиен албум Sex + Love, който излезе миналата седмица. Последният голям смаш за Iglesias в Щатите беше с Pitbull (I Like It – номер две в радиочарта) и сега явно двамата се целят в първото място. Добра продукция и приятен поп-денс, който щеше да ни хареса още повече ако не ни представяше рециклирани бийтове от преди 5-6 години.

Prince e отново в класациите. Силният дебют по радиото в Щатите за новото му предложение го върна в полезрението на музикалните маниаци. То е със заглавие Fallinlove2nite  и е с участието на популярната телевизионна актриса от New Girl Zooey Deschanel. Двамата изпълниха част от парчето в сериала и най-накрая можем да чуем цялото изпълнение. Въпреки, че някои го определиха като „незавърешно демо“ динамичните духови инструменти ни карат да го слушаме няколко пъти. Няма как да пропуснем и синтезаторите, както и забързания вокал на алтер-егото на Prince, познат като Camille. 

Oще за актуалните хитове и артисти в момента можете да научите в следващото издание на MusicPoint.

MusicPoint – петък от 19 до 21 по Хоризонт!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна