Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкуренцията на One Direction идва от Австралия

Те загряваха публиката по време на турнето на OneDirection миналата година, вече си имат много последователи и шансовете са на тяхна страна да станат следващата голяма тийн банда. Запознайте се с австралийците 5 Seconds of Summer. Целева група им е фенбазата на One Direction и спокойно можем да ги приемем за тяхно продължение. Музиката им ни напомня за поп-рок звученето от щатските класации преди десетина години. Не сме сигурни дали този стил е адекватен на съвременния поп климат, но симпатичните момчета успяват да го върнат на мода. Два дни след излизането на дебютния им сингъл продажбите му отредиха номер едно мястото в не една държави. Тази седмица She Looks So Perfect e сред най-прибавяните нови заглавия в плейлистите на радиостанциите в Америка, а във Великобритания във временното класиране е претендент за първото място.

На Острова очакванията са големи и за друг австралийски проект, дуетът Pnau, зад който стоят Nick Littlemore, член на Empire of the Sun и продуцентът Peter Mayes. Миналата година техният сингъл Baby беше рециклиран от французите Faul & Ad Wad и излезе със заглавието Changes. Тогава успя да стигне върха в Германия и Белгия. Настъпи моментът тракът да завладее и британския пазар. Той излезе тази седмица и засега е сред първите пет на iTunes. Changesе един от онези типично европейски денс трепачи с рифове на саксофон, напомнящи за класически хаус изпълнения от 90-те. Определено е способен да запълни дансинга.

С аудитория от почти 250 милиона слушатели на месец, американската радиоверига Clear Channel разполага със средствата, с които да направи прохождащ музикант популярен. В началото на седмицата с масирана национална кампания в ефира на Щатите с гръм и трясък дебютитира британката Katy Tiz. Тя е част от One The Verge - инициaтива на Clear Channel за промотиране на нови артисти. Big Bang беше завъртяно по толкова много станции едновременно, че се превърна в най-доброто ново попълнение в плейлистите на радиостанциите. Представители на индустрията коментираха, че това е промоция от невиждан мащаб, а феновете не са сигурни дали парчето заслужава чак толкова внимание. Big Bang всъщност е римейк на едоименния сингъл на Rock Mafia от 2010. С изключение на по-приятния вокал на Katy няма много голяма разлика и въпреки добрите позиции в радиокласацията ще е трудно да се приеме, че Big Bang e сингъл, който ще доминира плейлистите на младото поколение.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на Music Point.

Music Point – петък от 19 до 21 по Хоризонт!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна