Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Мариана Георгиева е бедствие за спорта

| обновено на 26.03.14 в 15:50
Румен Петков: Мариана Георгиева е бедствие за спорта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

109 състезатели са картотекирани за Републиканския шампионат по мотокрос за 2014 година. Първият кръг на първенството ще бъде даден в неделя с надпреварата в Поморие на трасето край село Порой. Официалните тренировки са събота, а откриването е в неделя. Входът за зрители е 2 лева.

Ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм е предвидило за сезон 2014 националният шампионат да включва за втора поредна година 10 кръга, като освен Поморие, състезания ще се проведат в Троян, Хасково, Сливен, гр. Левски, Самоков, Севлиево и Айтос.

Първата голяма надпревара в България тази година ще бъде на 20 април - домакинство на кръг от Световния и европейски шампионат по мотокрос в Севлиево. За сега това е единственият кръг от състезанията, част от веригата Гран При България, който със сигурност ще се проведе, тъй като останалите са под въпрос. Причината според председателят на Организационния комитет Румен Петков се крие в тоталното нежелание на държавата, и по-специално на министър Мариана Георгиева да подпомага домакинството на спортни състезания, и по-специално тези в мотоциклетизма.
Президентът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов заяви, че договорът между Централата и Министерството на спорта е подписан, като отделно има одобрен проект за таксите за домакинство на световните и европейските първенства.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна