Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътешественикът, фотографът и журналистът Юлиан Ангелов

Юлиан Ангелов (вляво) в студиото на "Един мъж, един микрофон"

„Много пъти, когато се върна от далечна експедиция, още на втория ден чергарството и волният живот на пътешественика започват да ми липсват и започвам да кроя планове за някое следващо приключение” – това са редове от книгата на Юлиан Ангелов „За свещените крави и качеството на дните” и го характеризират достатъчно.
Юлиан Ангелов наскоро се завърна от поредното си пътешествие в Индия и подготвя нова изложба, която ви каня да посетите.
Той е роден през 1973 година. През 2000 г. защитава магистърска степен по история в Софийския университет „Св. Климент Охридски” с дипломна работа върху историята на ранния будизъм. Завършва и школата по художествена фотография към НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.  
Като фотограф-пътешественик и журналист Юлиан Ангелов е бил вече в над 30 държави в Европа, Азия и Африка. Освен това той е основател и заместник-главен редактор в периода 2001-2002 година на списание „Одисей”, което за съжаление вече не съществува. Бил е фоторедактор и редакционен директор на списание „Пътешественик”, а през 2007-2008 година е бил и главен редактор на сп. „Гео България”.
Както виждате, внушителна творческа биография, интересен човек, чиито разкази не бива за пропускате.

30 март
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна