Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английският актьор и музикант Хю Лори на 11-и юли в зала 1 на НДК

Снимка: БГНЕС

"Докторът" с най-специфично чувство за хумор в света, Хю Лори, пристига в България на 11-и юли. Гостуването е по покана на EventEase и е част от световното турне по представяне на албума Didn’t It Rain. На сцената на зала 1 на НДК Лори ще излезе заедно със своя THE COPPER BOTTON бенд със съдействието и на продуцентско студио Artishock. 

Добил световна популярност с култовата си роля в сериала "Д-р Хаус", Хю Лори става моментално идол на всички с бруталната си откровеност и нетрадиционен метод на лечение, базиран на съвършено точната му интуиция. Актьор, продуцент, режисьор и писател, Хю Лори има и впечатляваща кариера на музикант и композитор. Именно с последните две "роли" се е заел най-сериозно напоследък многопластовият Хю, който успя да впечатли всички меломани с двата си студийни албума: Let Them Talk (2011)  и Didn’t It Rain излязъл през май 2013.

Хю Лори се чувства привлечен от музиката още от ранна детска възраст, когато започва да развива широка палитра от музикални таланти – да пее, свири на пиано, китара, барабани, хармоника и саксофон.

През 2011-а Warner Bros Records издава първия му албум Let Them Talk, вдъхновен от джаз и блус и представящ личното пътешествие на музиканта към дълбините на тази музика. Подобаващо оценен от музикалните фенове по целия свят, албумът става първо стъпало към успешна музикална кариера. А логичното продължение не закъснява – албумът Didn’t It Rain, тракове от който ще чуем на 11-и юли в зала 1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени