Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ed Sheeran се завръща с подкрепата на Pharrell

Роденият в Съфолк Ed Sheeran е обратно в класациите с гръм и трясък. Новото му предложение е със заглавие Sing, което е едно брилянтно, с приповдигнато темпо парче.

23 годишният младеж е записал новата песен е записана в студията Jungle City в Ню Йорк, след като Ed се сблъсква с продуцента Pharrell на наградите Grammy. Те разменят контакти и скоро след това се събират в студиото. Ed разказва: “Pharrell наистина те насърчава и иска от теб да направиш възможно най-доброто, на което си способен. Съответно ти не се спираш на първото нещо, което той ти изсвири…Pharrell беше на 17-тата си подред идея, когато ми пусна този бийт. Не разбирам от джазови акорди, а този го почувствах като един от тях. Инстинктивно го отхвърлих, но в този момент имах китара в ръцете си и започнах да свиря рифа разсеяно. От този момент аз изпълнявах тази песен и ….ние просто я сглобихме заедно.” Резултатът е типичен аранжимент от новата тенденция на Pharrellда комбинира майсторски различни стилове и да пленява аудиторията. В Singима рок, фънк, арендби, синтезаторен поп и това накара много фенове да го сравнят с материалл на JustinTimberlake.

Феновете на дръм енд бейс музиката може би са срещали имената Cameron Edwards и Joe Lenzie. Двамата са приятели от близо десет години и се познават от университета Leeds, където се запознават като студенти и сформират Sigma. Още от момента, в който започват да правят хитове стават интегрална част от електронната ъндърграунд култура. По клубовете все още може да се чуе тракът им от 2007 AllBlue. В поп класациите те влизат през 2011 с участието си в Lassitudeна DJFresh, с когото по-късно тръгват на турне. Новото им вече звучи в британския ефир и излиза в продажба на Острова на 6 април. Заглавието е NobodyToLoveи не бива да се пренебрегва. Слънце, усмивки, безгрижие...Силните бийтове и прибавените елементи с пиано го правят предпочитано за наближаващото лято и вероятен номер в края на седмица във Великобритания.

Горещо препоръчвам и зашеметяващите вокали на TomKrell. Артистичният му псевдоним е How to Dress Well. Като малък е се е кефил и припявал арендби музика на артисти като Keith Sweat и Ready for the World. Въпреки това в гимназията свири в хеви метъл и хардкор банди, но по-късно започва да експериментира. Сега саундът му е еволюирал до степен на абстрактност и в него може да се открият елементи от аренбито. Дебютният му албум Love Remains излиза през 2010, а този юни на пазара ще се появи следващият му албум What Is This Heart? Един от синглите в него е Words I Don’t Remember и може да го поставите в сектора „майсторски изпипан чилаут“.

И в края ви представям космическия саунд на електронното рок дуо от Ню Йорк, което съществува от 2007. Първоначално са тръгнали с името Charlie Everywhere, но в момента са познати като Phantogram. Дуетът включва Josh Carter (вокали и китарни) и Sarah Barthel (вокали и клавишни). Двамата творят в отделечен от цивилизацията хамбар и определят музиката си като „уличен бийт и сайкъделик поп“ с ехо ефекти и грациозни вокали. Новото им предложение FallInLoveне изключение от основния им стил. Това явно освен на алтернативните маниаци се харесва и на любителите на основното течение, тъй като парчето вече влезе в плейлистите на щатските поп станции.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на MusicPoint.

MusicPoint – петък от 19 до 21 по Хоризонт!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна