Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНЕС започва да приема всякакви сигнали за корупция и злоупотреби на централната и местните власти

Снимка: Мария Съботинова

Движението за национално единство и спасение (ДНЕС) започва да приема всякакви сигнали за корупция и злоупотреби на централната и местните власти.

В интервю за предаването "Преди всички" националният коориднатор на движението Галя Николова заяви: Ние работим в тази насока повече от 3 години. Имаме приемни във всички областни градове, в които постъпват непрекъснато стотици хиляди сигнали и жалби. През тези 3 години са настъпили над 20 хиляди сигнали и жалби, дадени са над 8000 консултации на граждани и са заведени над 1200 дела, голяма част от които са приключили в полза на гражданите.

ДНЕС получи отговор от страна на НС и Комисията за взаимодействие с гражданските организации по повод на исканията в подписка на организацията срещу произвола на монополите. Николова заяви, че е доволна от отговора: Удовлетворени сме за това, защото след повече от 3 години нищо не се направи по тази подписка, тя отлежа дълго време в НС, даже я бяха загубили, след това я намериха. По нея се работи усилено, направени са много неща. Приети са закони, в които са залегнали нашите искания и това трябва да даде спокойствие и на гражданите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна