Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИА остави в сила дисквалификацията на Даниел Рикардо

ФИА остави в сила дисквалификацията на Даниел Рикардо
Снимка: Sportal.bg

Международната федерация по автомобилизъм ФИА остави в сила дисквалификацията на пилота на "Ред Бул" Даниел Рикардо за първия за сезона старт във Формула 1 - "Гран при" на Австралия през март. Това стана ясно окончателно днес, след като ФИА отхвърли жалбата на отбора на "Ред Бул".

Рикардо завърши втори в състезанието за Голямата награда на Австралия на 16-и март, но впоследствие беше дисквалифициран заради преразход на гориво по време на състезанието в Мелбърн. Австралиецът е нарушил точка от техническия правилник, като е превишил максимално позволения горивен поток от 100 км/ч.

Разочароващо е да не получа тези 18 точки от Австралия, но ако не друго, поне ми даде допълнителна мотивация да се върна на подиума възможно най-скоро. През първите няколко състезания тази година имах известни спънки, но в Бахрейн демонстрирах, че именно те са ме направили по-силен и по-жаден за успех. Не че имам нужда от още мотивация, зареден съм догоре, сподели Рикардо.

Продължавам да съм доволен от представянето ми в Австралия и от преживяването на подиума пред родната публика. Както казах онази седмица, предпочитам страхотно състезание, финиш на подиума и дисквалификация, отколкото скапана надпревара и отпадане заради технически проблем.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени