Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Дортмунд на финал за Купата, Левандовски с гол номер 100

Роберт Левандовски вкара гол номер 100 с екипа на "Борусия" Дортмунд
Снимка: БГНЕС

"Борусия" Дортмунд се класира за финала в турнира за Купата на Германия. Голове на Роберт Левандовски и Хенрих Мхитарян осигуриха успеха за "жълто-черните", които достигнаха до мача за трофея за втори път в последните три години. "Волфсбург", който отстъпи с 0:2, игра на полуфиналите в турнира за втора поредна година, но не успя да се класира в мача за трофея за общо втори път в клубната си история.

В 12-ата минута Мхитарян получи подаване от Марко Ройс и с техничен удар от границата на наказателното поле откри резултата в полза на носителя на купата за 2012-а година. Две минути преди почивката отново Ройс подаде към Левандовски и полякът хладнокръвно оформи крайното 2:0 с шут с левия крак от около десет метра. Това е попадение номер 100 за нападателя с екипа на "Борусия" Дортмунд във всички турнири.

Само минута преди гола на Левандовски "вълците" имаха шанс да изравнят, след като удар на Жуниор Маланда срещна гредата, а добавката на Кевин де Брюин беше неточна.

На финала на 17-и май в Берлин "жълто-черните" ще играят срещу победителя от двубоя между "Байерн" Мюнхен и "Кайзерслаутерн", който е тази вечер. През миналия сезон баварците спечелиха купата на страната за рекорден 16-и път.

Полуфинални мачове в турнира за Купата на Германия по футбол:

"Борусия" Дортмунд - "Волфсбург" - 2:0
В сряда:
"Байерн" Мюнхен - "Кайзерслаутерн"


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна