Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двоен олимпийски медалист ще води отбора на Русия на Европейското по спортна гимнастика в София

Двойният олимпийски медалист от Игрите в Лондон Дениз Аблязин ще е начело на руския национален отбор, който ще участва на Европейското първенство по спортна гимнастика в София
Снимка: fig.com

Двойният олимпийски медалист от Игрите в Лондон (сребърен/прескок и бронзов/земя) и европейски първенец (прескок) Дениз Аблязин ще е начело на руския национален отбор, който ще участва на Европейското първенство по спортна гимнастика в София. В състава на "Сборная" попаднаха още настоящият европейски в многобоя Давид Белявски, Александър Баландин - световен вицешампион за 2013-а година и европейски шампион на халки, Николай Куксенков - двукратен европейски медалист през 2009-а /висилка/ и 2011-а /многобой/, майсторът на успоредка и висилка – Никита Игнатиев и на кон с гривни - Матвей Петров.

Двукратният европейски шампион на висилка за 2012-а и 2013-а година Емин Гарибов е извън състава поради неотдавнашна операция на рамото. 

Европейското първенство при мъжете в София ще излъчи отборни победители и шампиони на отделните уреди. Руснаците ще пристигнат с амбиция за отборната титла, която  са печелили 4 пъти досега - 1996-а, 2000-а, 2006-а и 2008-а година. Техни основни съперници ще бъдат британците, които спечелиха неочаквана победа в Монпелие, Франция  2012-а и оттогава са във възход.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна