Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свежо участие от Lana Del Rey я представя в нова светлина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Когато Lana Del Rey се появи с мистериозното Video Games критиката беше пленена от изпълнението, което ни върна в годините на сериала Туин Пийкс. Малко по-късно след изпълнение на живо феновете бяха разочаровани от представянето й и се наложи тезата, че Lanaне притежава голям талант и е просто дете на богаташ, която си е купила влияние в медиите.

Последният й хит Summertime Sadness беше един традиционен денс трак и не бяхме  сигурни дали това не е новата й посока. Миналата седмица, обаче бяхме приятно изненадани след като 27 годишната нюйоркчанка представи новата си песен на фестивала Коачела. Заглавието е West Coast и е от предстоящия трети неин албум Ultraviolence. Песента е записана в Нешвил и е дело на Rick Nowels, както и на Dan Auerbach от алтернативната банда The Black Keys. Тук мелодрамата липсва и докато слушаме вместо за загадъчни филми се сещаме за рок музиката на 70-те.

След като британският електронен дует на братята Хауърд Disclosure успя тотално да се наложи на поп сцената на Острова и дори проби в Америка с албума си Settle и участието си на Коачела , е време да отгърнем и следващата страница от тяхното развитие. Новото им предложение е с помощта на продуцента от Ливърпул Friend Within и то съвсем ясно показва, че електронните британски денс мотиви няма скоро да отшумят. The Mechanisme перфектният саундтрак за по-елитните лаундж заведения.

Една от запазените марки на OneRepublic са мощни ударни и извисяване гласа на вокала Ryan Tedder. Все още не можем да спрем да слушаме Counting Starsи подобна съдба изглежда е отредена и за Love Runs Out. Някои критици го определиха като смесица между Love Lockdown на Kanye West и Rumor HasIt на Adele. Сингълът е бил замислян за албума Native, но Ryan е решил да поработи малко повече над припева и така сега го включва в новата версия на този албум, в който попадна и ремиксът на Alesso на IfI Lose Myself.

Внимание заслужава и канадката Kiesza и дебютът й Hideaway. Голям хит в момента на Острова. Kiesza е от Калгари и като малка си е мечтаела да стане известан певица, но родителите й я записват на уроци по танци, а по-късно заедно с брат си влиза в резервите на Канадските военоморски сили. След това се връща към музиката, която изучава професионално в престижния Бъркли Колидж в Бостън. В пристрастяващото денс предложение Hideaway тя споделя, че е решила да почете денс музиката на 90-тe.

Не пропускайте и 20 годишната британка Cher Lloyd със Sirens, което е посрещнато доста позитивно в Щатите. Cher е една от успешните истории в британския XFactor. Също като Leona Lewis, One Direction и Little Mix тя успя да стъпи и на американска почва. Балдата Sirens не е лоша и разкрива гласовите й умения.  Предишното голямо участие на Cher Lloyd в щатските радиостацнии беше през лятото на 2012, когато достигна номер 10 в поп чарта с Want U Back.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на MusicPoint.

MusicPoint – петък от 19 до 21 по "Хоризонт"!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна