Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет са жертвите след потъването на ферибота в Жълто море

| обновено на 17.04.14 в 11:50
Снимка: ЕПА/БГНЕС
  Девет тела са били извадени от водите на Жълто море при операцията по издирването на изчезналите 287 души след потъването на ферибот край бреговете на Южна Корея. По последни данни по време на инцидента на борда е имало 475 души, 179 са спасени. Повечето пътници са били ученици от гимназия в предградие на Сеул, които отивали на излет на курортния остров Джиджу.

Родителите напрегнато очакват новини за децата си: Дъщеря ми каза, че не иска да ходи. Но аз я насърчих, казах й, че ще си изкара хубаво. И сега ужасно съжалявам, много съжалявам, че я накарах да тръгне.

Лошото време и силните морски течения все още не позволяват на спасителните екипи да влязат в потъналия кораб, където се смята, че са останали заклещени много от изчезналите. За участие в спасителната операция във вътрешните помещения на корпуса на ферибота, потънал на дълбочина 30 метра, са ангажирани над 500 водолази. Работата им, обаче е затруднена от силните течения и мътната вода с температура около 12 градуса.

Оцелели споделиха, че са усетили удар преди да бъде подаден сигнал за бедствие, а екипажът е издал заповед да останат по местата си, въпреки че фериботът е потъвал.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна