Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само шест детски и спортни площадки в Ловеч отговарят на изискванията за безопасност

Само шест от 80-те детски и спортни площадки, включително и тези в детските градини и училищата в Ловеч, отговарят на изискванията за безопасност. Общинското ръководство започва нова проверка на съоръженията и поетапно отстраняване на нередностите.

Кметът на Ловеч  Минчо Казанджиев заяви, че повечето от площадките са строени преди 2009 година, когато е издадена наредбата, на която трябва да отговарят съоръженията. 

Няма как да ги спрем. Моето мнение е, че те не са опасни. По-нататък ще търсим решение. На част от тях липсват определени елементи, другата част са такива, които нямат необходимото покритие на земята, за да играят децата. Постепенно, поетапно ще ги правим, но 79 площадки е трудно да бъдат възстановени за толкова кратки срокове. Не ми се ще да преминаваме към вариант събаряне, защото и без това съоръженията за игра на децата не са достатъчни.

Казанджиев допълни, че миналата седмица е била отстранена опасна детска площадка в центъра на Ловеч. Той добави, че  общината има подготвени проекти за четири нови площадки и предвидени в капиталовата си програма 80 хиляди лева за изграждането на две от тях до края на годината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна