Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни боксьори продължават с победите на световното в София

2 победи и 2 загуби записаха нашите боксьори в 5-ия ден на световното в София
Снимка: БГНЕС

Душко Благовестов стана вторият български боксьор, осигурил си място на 1/8-финалите на световното първенство по бокс за младежи, което продължава в "Арена Армеец" в София. Младият варненец постигна втората си победа в състезанието, като бе повече от убедителен срещу Антон Рудой от Беларус в мач от втория кръг в категория 56 килограма.

Много съм доволен, проведох добре мача и продължавам напред - това е най-важното, споледи Душко след срещата.

Следващият му съперник ще е Меки Бен Саид от Тунис, който надигра представителя на Ботсуана Каате. Вече за осминафиналите се класира и Даниел Асенов при 52-килограмовите, чийто успех над руснака Фьодоров накара специалистите от АИБА да обявят българина за героя на деня.

Николай Чавдаров донесе втората победа за България в петия ден на първенството. В среща от втория кръг на категория 75 килограма той победи по категоричен начин французина Езе-Един Бен Насер и се класира за 1/8-финалите на надпреварата. И за двамата боксьори двубоят бе дебютен на ринга
в "Арена Армеец", тъй като почиваха в първия кръг. Въпреки че започна по-плахо мача и загуби първия рунд с 1:2 съдийски гласа, състезателят на "Тайсън" Благоевград бе неудържим в следващите два, като в третия дори прати съперника си в нокдаун.

Тежък мач беше, но имам още сили. Вървя напред и до където стигна. Целта са квотите, заяви след срещата си Чавдаров, чийто следващ съперник ще е Мохамед Мабруки от Тунис.

И последната българска представителка при девойките - Михаела Николова, слезе рано от ринга на "Арена Армеец" и няма да се бори за квотите за Младежките олимпийски игри в Нанджин, Китай. Младата софиянка претърпя загуба днес в първия си мач, който бе от втория кръг на категория 75 килограма на квалификационния турнир по бокс за Младежките олимпийски игри в Нанджин 2014. Надпреварата се провежда паралелно със световното за младежи в зала "Арена Армеец" в София. Николова отстъпи по точки на представителката на Тайван Ние-Чин Чен с единодушното решение на съдиите. Във вчерашния ден и другите две българки - Надежда Орлинова и Никол Младенова, отпаднаха от битката, а с днешното поражение
на Николова състезанието за българките приключи. 

Така равнометката за българите от днешния ден са 2 победи - на Чавдаров и Благовестов и две загуби - на Кристиян Дойчев и на Михаела Николова. Утре на ринга ще се качат отново четирима българи. Дебют на първенството ще направят Орлин Йорданов (49), Илиян Марков (60) и Благой Найденов (81), а Роберт Чамасанян ще изиграе втория си мач в категория 69 килограма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна