Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силви Вартан представя автобиографията си ден преди концерта в НДК

Снимка: БГНЕС

Днес в 11 часа в медия центъра на БНР се състоя пресконференция с голямата френска певица с български корени Силви Вартан. На срещата беше Жени Монева.

Нещото, което веднага ми направи впечатление е, че въпреки статуса си на световна звезда, Силви Вартан се държи много естествено и непосредствено

Вартан беше лаконична за новия си албум, издаден през октомври 2013 година, записан в Нешвил. Той всъщност e причината за концерта у нас в зала 1 на НДК в четвъртък. Тя обаче с охота отговари на всички въпроси за благотворителната дейност, с която се занимава в последните години, подпомагайки различни болници в България. Последното дарение е било за Русе и Монтана с два животоспасяващи апарата, както и сумата от 45 000 лева отново в полза на тези два града.

Френската поп икона пристигна в страната ни в понеделник, а във вторник получи знака почетен гражданин на София и посети бъдещия музей на историята на столицата ни и отново направи дарения за възстановяването на икони и други музейни експонати. Певицата ще остане в България до края на седмицата, а програмата й е наситена. Вартан ще посети отново Рилския манастир, Благоевград и ще отдели време за почивка със семейството си и приятелите си. През август, тя ще отбележи своя 70-ти рожден ден в тесен семеен кръг в Лос Анджелис.

Довечера, във Френския културен институт, от 18 часа ще се състои премиерата на автобиографичния роман на Силви Вартан, озаглавен „Дума по дума”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна