Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" обърна "Виляреал" от 0:2 за 20 минути

"Барселона" победи "Виляреал" с 3:2, след като губеше с 0:2 до 65-ата минута
Снимка: БГНЕС

В драматичен мач пред 22 839 зрители с два автогола "Барселона" успя да победи като гост "Виляреал" с 3:2, след като губеше с 0:2, и да измести "Реал" Мадрид от второто място във временното класиране на испанския футболен шампионат след 35-ия кръг. "Барселона" е на второ място с 84 точки, а "Реал" Мадрид е на трето място с 82 точки, но отборът от столицата има мач по-малко. Лидер е "Атлетико" Мадрид с 88 точки.

Домакините от Виляреал успяха да поведат чрез контраатака в 45 минути с гол на Кани. В 55-ата минута Ману Тигейрос увеличи на 2:0 за "Виляреал". "Барселона" обаче стигна до равенство в резултата след два автогола на играчи на домакините - първо в 65-ата минута Габриел Паулиста отправи топката в своята врата, а в 78-ата минута Матео Мусакио огорчи своя вратар Асенхо - 2:2. В 83-тата минута с точен удар Лионел Меси донесе победата на "Барселона" с 3:2.

В този мач играчите от Барселона бяха с траурни ленти на ръцете си в знак на памет към бившия треньор на каталунците Тито Виланова, починал на 45-годишна възраст преди два дни след дълга борба с рака. А играчите на "Виляреал" носеха на фланелките си надпис "Тито завинаги".

Пред 35 630 зрители на своя стадион отборът на "Атлетик" Билбао победи "Севиля" с 3:1 с голове на Маркел Сусаета в 4-тата минута, Икер Муниан в 53-тата минута и Андер Ерера в 73-тата минута. Голмайстор за "Севиля" бе Кевин Гамейро в 79-ата минута, а от 72-рата минута отборът на гостите игра с човек по-малко, след като Диого Фигейрас получи червен картон.

С успеха "Атлетик" Билбао е на четвърто място във временното класиране с 65 точки, а Севиля е на 5-о място с 59 точки. Четвъртото място в крайното класиране дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига, а петото място - в турнира Лига Европа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени