Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Узунов: В изборите в Македония има български "принос"

Снимка: blagoevgrad.eu

Красимир Узунов, директор на информационната агенция и на радио "Фокус", подчерта, че има български "принос" в проведените в Македония предсрочни парламентарни избори вчера, на 27-и април.

Става въпрос за около 200 хиляди мъртви души, тоест, този, който прави изборите, винаги има един ресурс...Вчера , за пръв път в Македония, намериха гласоподаватели, които снимаха с телефони бюлетините, с които са гласулави, тоест, това е контролиран вот, платен вот. По-мургавите македонски граждани от квартал в района на Скопие директно търгуваха по 8 евро гласа си плюс превоза, който трябва да ги превози до секцията...Според мене, е имало доста силен контролиран вот в Македония, разпределен между партиите. Македонските етнически албанци обаче подходиха много организирано към изборите. От четири албански партии три влязоха в парламента.

Узунов прогнозира, че ако в Македония се запази управлението на ВМРО-ДПМНЕ и Демократичния съюз за интеграция, трудно може да има развитие в позицията на западната ни съседка в отношенията й с България и в позицията й спрямо Гърция за името на страната.

Коментара на Красимир Узунов можете да чуете в звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна