Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден полицията продължава да издирва двамата избягали затворници

Снимка: БГНЕС

Трети ден полицията продължава да издирва двамата избягали затворници Николай Николов - Шапката и Хосе Фернандез от Гватемала. Разследващи не изключват вероятността двамата  да се укриват  в страната.

Полицията е прегледала всички записи от камери, на които има някаква вероятност да са заснети Николай Николов и Хосе Фернандез. До момента обаче няма открити такива кадри. От близки до случая, Хоризонт научи, че в момента се работи основно по връзки и познанства на двамата бегълци у нас. По отношение на Николай Николов – Шапката се предполага, че все още той не е напуснал страната. Хора от МВР смятат, че той има достатъчно силни позиции и контакти, за да се укрие и нас. Заради бягството са разпитани десетки представители на криминалния контингент в София и околните градове. Всички до момента обаче твърдят, че не са виждали Шапката от много време.

Не е изключено страната ни да поиска снимките на двамата бегълци да бъдат пуснати на страницата на "Интерпол" за издирване зад граница. До момента обаче това не е направено. В издирването, което се ръководи от сектора в националната полиция, участват ще няколко отделна, занимаващи се със същата дейност в регионални дирекции на МВР в страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени