Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

| обновено на 13.07.24 в 09:10

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир. 

Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив старши комисар Васил Димов, който е на мястото на пожара.

"Много е паднал пушекът надолу и почти не се вижда. Не е добре ситуацията. Просто ще трябва да се разгърнат доброволци и пожарникари на терен", каза кметът на община Хисаря Ива Вълчева.

От 7 часа представители на пожарната очакват доброволците в центъра на кв. Миромир, откъдето ще бъдат придвижени към зоната на пожара. Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.

Областният управител на Пловдив Христина Янчева призова гражданите от близките общини и областта да се включат в гасенето на пожара, който е в опасна близост до склад за ВМА, пълен с медицински изделия. 

Вчера цял ден пожарникари, служители на Горското стопанско и доброволци се бориха с огнената стихия и локализираха пожара, но заради силния вятър не успяха напълно да го потушат, заяви областният управител. 

По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна