Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Usher ни предлага стилно ново предложение

Две десетилетия след началото на своята кариера Usher продължава да е силен играч сред множеството от напиращи млади таланти. 35 годишната поп звезда разполага с капацитета да предложи това, което се търси. Последният му албум Looking 4 Myself от 2012 беше пълен с елемнти от доминиращия тогава електронен клубен саунд. Гласът му беше обработван, за да пасне на тази тенденция. В неговото ново предложение си припомняме, че ефектите са ненужни. Силното GoodKisserе в синхрон с масивното завръщане на фънка в съвременните класации. Набиващите се в съзнанието ни перкусии и джаз семпли са добре дошли за музикалните маниаци. Именно на този фон ни се представя своеобразна ода за момиче, което умее да се целува. GoodKisserе от предстоящия осми студиен албум на Usher, който според Billboard  се очаква през септември. Не пропускайте и видеото към хита, за да  се насладите и на майстоски изпълнените танцови стъпки. 

Лъчезарните CleanBandit вече успяха да отбележат номер едно в британската класация с галещото ухото RatherBe с участието JessGlynne. Запазената им марка, която включва смесицата от електронна и класическа музика си проличава и в новото им Extraordinary. За сингъла те са поканили лондонската тийнейджърка SharnaBass и ако сте харесали RatherBeняма да останете разочаровани. Цигулките и пианото са и тук. Extraordinary излиза на музикалния пазар на Острова на 19 май и е включено в дебютния албум на младежката банда New Eyes, чиято премиера е на 2 юни.

Преди известно време в MusicPoint ви представихме стила афробийтс и като в повечето случаи, когато музикалните критици се сблъскват с нов феномен има един период на объркване. В материала говорихме за афробийт и афробийтс като синоними. Оказа се, че това са два напълно различни стила. Афробийтс се характеризира с британски хип – хоп, фънк, денс бийтове и е продукт на африканската общност в Лондон, а афробийт е традиционната полиритмична амалгама от джаз, фънк и трайбъл, дело на легендарния FelaKuti.  С това уточнение ви предлагаме ако подготвяте още от сега плейлист за морето задължително да включите едно от наложените имена в афробийтс музиката на Великобритания FuseODG. Той знае как да ви пренесе на някое слънчево място и да ви раздвижи с неустоими ритми. Последният му проект DangerousLove е със SeanPaul. Комбинацията между двамата качва градуса на летните емоции като напомня на Antenna, което артистът от Гана издаде миналата година.

Албумът с недовършени неиздадени песни на MichaelJackson излезе във вторник. Една банда известни продуценти решиха да прибавят стойност към наследството на Краля на Попа, но дали се е получило нещо?

Няма как да не приемем със скептичност осъвременяването на стар материал, особено когато става дума за записи на песни приети вече веднъж за недостатъчно добри да влязат в албум.

При първо чуване на Xscape и след еуфорията от дуета JustinTimberlake и Jacko се остава с впечатление, че вместо таланта на легендата е обърнато повече внимание на таланта на продуцентите като Jerome "J-Roc" Harmon, Rodney Jerkins,  Timbaland и  L.A. Reid, които са получили зелена светлина да експериментират. Проблемът е, че това, с което разполагат са едни скици, очертани от Jackoи е трудно да кажем каква точно е била целта на тези записи.

Критиците препоръчват да чуем албума, който излиза в компилация и документален филм за процеса по създаването на проекта. Нещо, което не бива да се пропусне са и добавените оригинални версии на изпълненията. И сякаш именно тези неремискирани изпълнения са ценното в Xscape.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на MusicPoint.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна