Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА ще прави нов опит да продаде акциите, Томов обеща светло бъдеще

Александър Томов отново начерта светло бъдеще за ЦСКА
Снимка: БГНЕС

ПФК ЦСКА ще направи втори опит за публично предлагане на акции на клуба, обяви главният акционер Александър Томов. Той призна, че кампанията е била неуспешна и открои някои основни причини за провала - непознаване на материята с акциите от голяма част от населението, както и невъзможността на хората в провинцията да си закупят акции заради недобра организация сред инвестиционните посредници. Над 80 процента от закупилите акции са го сторили в София.

Томов обяви, че по първоначални проучвания 40 000 души са заявили готовност да купят акции, но в крайна сметка едва 5720 изпълниха това намерение.

Тези повече от 5000 ще бъдат записани със златни имена в книгата на акционерите. Подготвяме втора кампания, която съм сигурен ще бъде значително по-успешна. Вече водим преговори с две банки, които имат голяма мрежа от офиси в страната, които да подготвят свои служители в предлагането на акции. Продължаваме да следваме голямата стратегия - ЦСКА да стане клуб на своите фенове, каза Александър Томов.

Както е известно, IPO-то на клуба се оказа неуспешно, след като бяха изкупени едва около 20 процента от необходимия минимум. Томов увери всички закупили акции, че могат да получат обратно парите си до 30-40 дни. Пред закупилите акции от IPO-то има и други варианти: да изтеглят сумата от инвестиционния посредник, след което да закупят наново акции директно от клуба или да пренасочат съответната сума към клуба като дарение. Той добави, че на 30 май ще има събрание на акционерите, на което ще бъдат направени промени в Надзорния съвет.

Стойчо Младенов ще остане старши треньор на ЦСКА и през следващия сезон, въпреки неуспешната кампания с продажбата на акции и липсата на сериозни финанси за лятна селекция в клуба.

Упълномощен съм от треньора да кажа, че той ще продължи работата си в клуба. Подготвяме се за Лига Европа, уточняваме лагерите за подготовка. Имаме набелязани девет имена за селекция, но на този етап не мога да кажа нищо повече, за да няма спекулации, каза главният акционер в клуба Александър Томов.

ЦСКА ще проведе първия си подготвителен лагер в Боровец, а вторият ще бъде в Австрия или Холандия. По-вероятно е втората част от подготовката да бъде в Холандия заради по-големият избор на сериозни съперници за контроли. Стратегът на "червените" Александър Томов определи като успешен изминалия сезон, в който ЦСКА завърши на второ място.

Завърши един успешен шампионат за ЦСКА. Всички знаем къде беше ЦСКА миналото лято, а сега сме вицешампиони. Благодаря на всички, които работиха в клуба през тази година, каза още Томов.

Той постави високи цели пред отбора за следващия сезон - 32-а шампионска титла и успешно участие в Лига Европа, а именно влизане в групите на турнира.

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов увери, че клубът има готовност да стартира реконструкция на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, веднага щом държавата предостави имотите за безвъзмездно ползване.

Очакваме държавата да ни даде базите още през юни и започваме ремонти. Сектор "Г" ще бъде готов до началото на новия сезон. Дължим това на нашите фенове, каза Томов.

Той се надява "червените" да имат генерален спонсор до старта на новия сезон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени