Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски диджей с американски произход атакува със силен летен трак

Сезонът на купоните в Ибица наближава и летните клубни хитове започват да се появяват все повече в класациите. От мобилната апликация за разпознаване на песни Shazam обявиха своите прогнози за песните на Лято 2014. На първо място е Sing на Ed Sheeran като в ТОП 10 са още Problem на Ariana Grande, AmI Wrongна Nico & Vinz и Rather Be на Clean Bandit. На номер осем е излизащият официално на Острова на 25-и май I Wanna Feel на Second City. Силно подкрепяният от BBC Radio 1 трак е на път да стане номер едно в британската класациия за продажби. Second Citye от Чикаго - родното място на електронната музика, но е израстнал в сегашната мека на модерния клубен саунд – Великобритания. Тези подробности около историята му някои критици описват като „перфектния инкубатор за електронна музика“. I Wanna Feel е смесица между британски гаражен саунд и американски дийп хаус, която включва и намек за 90-те с използването на семпли от Youre Making Me High на Toni Braxton.

Jason Derulo знае как да ни накара да се разгорещим на дансинга. Както в Америка, така и във Великобритания клубовете не спират да пускат подплътения с балкански ритми Talk Dirty с участието на 2 Chains. Миналата седмица Derulo раздвижи и публиката на наградите на списанието Billboard с акробатично изпълнение на фона на някои от най-силните си сингли в момента. Едно от парчетата беше Wiggle, в което се включва и рапърът Snoop Dogg Wigglee малко различно от характерния за американеца стил. Обикновено сме свикнали с предлаганата от него смесица между арендби и електронни бийтове, но се оказва, че Derulo не звучи зле и ако увеличи степента на арендби и рап. Второто му парче, в което участва рапър, е дързък коментар за женски части от кръста надолу, които ако са по-големи, е добре да се поразтърсват.

На червения килим на наградите "Билборд" Jason каза на Wiggle: Тук става дума за експериментиране. Веднага щом чух песента откачих. Исках да направя нещо забавно. Исках да направя забавна песен, която да накара хората да танцуват.

Нежният трубадур Miguel е отново в плейлистите на американските арендби радиостанции. След успехa на Adorn, How Many Drinks и албумът Kaleidoscope Dream като цяло се готвим за очакваната трета негова компилация по някое време тази година. Като пилотен сингъл от нея излезе Simple Things. Дебютът на съблазнителния и романтичен сингъл беше по-рано тази година в сериала Girls, а в момента оглавява класацията на сателитния канал за арендби и хип-хоп Тhe Heat. Ако сте върли фенове на Miguel можете да го чуете и в Indy на Santana от излезлия на 6-и май албим Corazon.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на Music Point.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна