Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на международния печат

Снимка: Archives

Близо 50 хиляди румънци и българи са кандидатствали за работа във Великобритания през първите три месеца на годината. Новите статистики силно подкопават твърденията от миналата седмица, че броят на работниците от тези две страни  е спаднал през този период, пише британският вестник "Дейли Мейл"  в материал под заглавие  "Истината за румънските и българските имигранти е разкрита".

Двама души бяха арестувани в Ерусалим при протест срещу посещението на папа Франциск в Израел. Демонстрантите призоваха папата да не идва в страната и да върне светите реликви, похитени от римляните по времето на Втория храм, отбелязва  "Джерусалем пост". Изданието пояснява, че напрежението в града се покачва, след като сигурността бе затегната заради изявлението на папа Франциск, че няма да използва брониран автомобил.

Германският финансов министър Волфганг Шойбле отрече, че очакваният възход на евроскептиците на изборите за Европайски парламент е заради прокарваната от Берлин политика на строги ограничения. В интервю за "Уолстриът Джърнъл"  Шойбле заяви, че политиката на стабилизиране на еврозоната е успешна.

Руският президент Владимир Путин заяви, че "ще уважи избора на украинския народ”, посочва "Гардиън". По този начин Путин даде силни индикации, че отношението на Москва към Киев ще се промени и след изборите новото украинско ръководство може да бъде признато от Москва. Украинските спераратисти обач ще направят всичко възможно, за да попречат на провеждането на вота в Украйна утре. Те заявиха, че не приемат "президентски избори в съседна страна”, посочва британският вестник.
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна