Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последното интервю на Таня Масалитинова за „Нашият ден”

Таня Масалитинова, дъщерята на един от най-големи театрали Никола Масалитинов, живееше в дом по чийто стени можете да видите уникални картини, нарисувани от нея. Там има и неин автопортрет, картина на Народния театър и огромен портрет на баща, поставен точно над леглото й. Родителите на Таня Масалитинова не са искали тя да се занимава с театър и започва да учи художествената академия като ученичка на Илия Петров. Таня искала да учи философия, но така и не реализира тази своя мечта. Затова пък философията присъства в гледната й точка за театъра и най-вече за живота.
Таня Масалитинова – светъл път към вечността, това прозвуча днес в ефира на „Нашият ден” в последното интервю на Николета Атанасова с нея.
„Всеки човек все пак има някаква предначертана съдба. Разбира се, не всичко е съдба. Има и такива неща, които зависят от твоята воля, можеш много неща да промениш, но съдбата все пак е предначертана от характера. Характерът  и физиката се наследяват. Аз съм наследила характера и на мама и на татко, физиката е наполовина на мама и татко, но съдба има и можеш да я промениш, ако имаш достатъчно силна воля. Ние не можем да си обясним какво е вселената, какво е безкрайността. Какво е безсмъртието? Ето, Христос е възкръснал и е дал безсмъртие на хората чрез прераждането. Може би във вечното прераждане е истината за безсмъртието. Бог е разумът, това е нещото, което определя доброто. Разумът би трябвало винаги да диктува доброто. Аз така си обяснявам безсмъртието, а не да си стоиш в рая и да се чудиш какво да правиш. За мен рай е там, където ще можеш да правиш нещо, да твориш. Иначе какъв рай би било?”


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна