Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Шарапова се класира за финала на "Ролан Гарос"

Мария Шарапова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рускинята Мария Шарапова, 7-а в основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис, победи 18-ата Южени Бушар (Канада) с 4:6, 7:5, 6:2. Шарапова се класира по този начин за финала за трета поредна година, но пък в трети пореден мач през тази година спечели мач, след като загуби първия сет. По този начин тя направи и личен рекорд от 19 поредни трисетови мача, които е спечелила в турнирите от Големия шлем. През миналата година тя загуби на финала от Серена Уилямс (САЩ), но триумфира през 2012-а. 20-годишната канадка Бушар игра едва за втори път на "Ролан Гарос". Миналата година при дебюта й отново отпадна от Шарапова, но във втория кръг на турнира.

Рускинята не успя да намери правилния сервис до самия край, като в целия мач допусна девет двойни грешки и четири пъти позволи да бъде пробита при подаването. Но това беше компенсирано с много добрата игра с крака, отличното движение на корта и точното връщане на топките на Бушар. Бушар излезе напред още в третия гейм, при първата си възможност и веднага направи 3:1. Канадката завърши мача със серия от 12 спечелени при 17 възможности за точки. В началото на втория сет двете си размениха по един пробив, като картината се повтори и още един път по-късно в гейма. Но съвсем накрая Шарапова проби за трети път Бушар и изравни сетовете на 1:1.

В третия сет по-опитната рускиня успя да наложи волята си в третия, повеждайки с 3:1 след ранен пробив. В 6-ия гейм на този сет Бушар спаси четири мач-пойнта преди миналогодишната вицешампионка да завърши мача с форхенд.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна