Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Михайлов: По ключови геополитически въпроси България не може да взима автономни решения

Снимка: БГНЕС

Въпросът около "Южен поток" има особена важност, каза в предаването "Нещо повече"  д-р  Николай Михайлов.

За пореден път става ясно, че България, по ключови въпроси от такъв геополитически характер, не може да взима автономни решения. Този рязък обрат свидетелства, че когато дойде инструкцията, тя идва, връхлитайки и оставяйки българската страна без алтерантиви. Това, че тези трима сенатори направиха да дойдат тука, след толкова километри във въздуха, означава, че този "поток" има сериозно геополитическо значение именно в контекста на кризата между Запада и Путин. Никакви карти не можем да изиграем въобще, тъй като става дума за натиск,  който не можем да избегнем и на който не можем да противопоставим нищо, каза д-р Михайлов и обясни неслучайното присъствие на сенатор Маккейн, който е "специализиран" да враждува с Русия. Играчите са трима - Америка, ЕС и Русия, това означава,че България трябва да говори пожелателно. 

За вътрешнополитическата обстановка  той каза:

Този кабинет живя извъредно труден живот. Той беше изначално неустойчиво създаден. От самото начало той е в криза. Неизбежно е през есента да има избори, категоричен беше д-р Михайлов.

От моя гледна точка задължителното гласуване няма продължение, то ще бъде изоставено по пътя. Не може да мине без референдум, ако упорстват в това направление. Но накаря от тази работа няма да излезе нищо. Ще продължим да гласуваме доброволно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени