Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното турне на Тори Еймъс минава през София

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една от най-странните дами в рока на 90-те, успява да обърне внимание върху себе си, чак когато се установява в добрата стара Англия. Рожба на екзотичен брак между индианка чероки и методистки свещеник от ирландски произход, Мира Елен Еймос, както е истинското й име, е истинско чудо. Критиката я сравнява с Кейт Буш и Джоуни Мичъл – пише за нея в книгата си „Изборът на Рупи” приживе Йордан Рупчев.
Американската изпълнителка Тори Еймъс ще има концерт у нас на 20 юни в зала 1 на НДК. Тя ще представи новия си студиен албум Unrepentant Geraldines, съобщиха организаторите от Event Ease.
Еймъс е определена от списание Rolling Stones като един от петте най-добри изпълнители на живо в света. Зад гърба й са 13 студийни албума и 13 световни турнета. Текстописец, пианист и композитор, тя е номинирана за наградите на MTV, както и за „Грами”, заради хитовете си Crucify, Cornflake Girl, Silent All These Years, God, Caught a Lite Sneeze, Spark.
Тори Еймъс е от малкото алтернатив рок артисти, избрали пианото за основен инструмент. Нейно дело са уникални акустик кавъри на рокпесни, като Smells like Teen Spirit на Нирвана, Karma Police на Рейдиохед, Losing My Religion на R.E.M.

За предстоящия й концерт в София разговаряхме с композитора Кристиян Бояджиев и Мария Недевска, представител на организаторите от Event Ease.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени